TV

21 08 2017

Televizija. Nujno zlo. Če vprašate mene, stvar, v kateri ne vidim niti najmanjšega smisla. Da te zabava? Da izveš kaj novega? Polna informacij? Ne. Res ne. Poneumljanje ljudi, s programom, z reklamami. Če bi lahko, bi komodo s televizijo zamenjala z družabnimi igrami. Veliko več ti dajo.
Ko smo belili hiško, smo se odločili, da bomo televizijo pritrdili na steno. Zakaj pa ne? Vsaj na komodi mi ne bo potrebno več brisati prahu. In seveda – strokovni prijemi Dušana, majstrov, zgleda še kar kul, a televizija ne dela. Žal. Ali zame – na srečo. Po nekaj Dušanovih poskusih vklapljanja in izklapljanja kablovja se je vendarle odločil, da bo poklical na siol. Tam mu niso znali pomagati in naslednji dan je nekje sredi dopoldneva prišel avto. Bila sem doma, izgledala sem kot fata čistačica (ja, beljenje za vsako gospodinjo pomeni ful dela, čeprav ne beli). Gospod suvereno zakoraka, pokažem mu box, modem, televizijo. Gleda, tipka, vtika kable. In po 3 minutah tuhtanja ugotovi, da en kabel ni bil vklopljen. Počutila sem se – hm, nenavadno, skoraj sem se mu opravičila, vprašala bi ga najraje, koliko sem dolžna za pot. Samo neumno sem izjavila: »A zdaj dela?« Rekel je: »Kot vidite!« In ker itak ne maram televizije in je bila zame čisto prenaglas, sem jo hotela ugasniti. Mislite, da sem znala? Kakšna blamaža. Gospod je prijel daljinca in mi pojasnil, da moram pritisniti na tipko box, ne na rdeč gumb. Potem pa je ugotovil še, da imamo na televiziji črte, ki so nastale, ko sem televizijo enkrat brisala, ko je bila prižgana. Žal mi noben ni povedal, da se praha s televizije ne briše, ko je še topla. Gospod se je vihravo obrnil, se mi zahvalil za sodelovanje in odšel. Se mi zdi, da bo imel materiala za pogovor danes pri malici: o ženskah, o blond ženskah in ženskah, ki ne marajo televizije in je ne znajo v letu 2016 izklopiti.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !