72

18 02 2020

Dvainsedemdeset (72)
Ne, to ni 300 – film, ki govori o kruti starodavni bitki pri Termopilah, kjer se je 300 Špartancev, na čelu katerih je bil kralj Leonid, borilo do smrti proti Kserksu in njegovi ogromni perzijski vojski. To je 72 – število dni, ki me loči od trail teka po Beli krajini.
Vse skupaj se začne v Metliki, mimo najglobje jame, čez vinograde, belokranjske steljnike in šelestajoče bele breze. Po osem in pol kilometra sopihanja navkreber bomo prispeli do Krašnjega Vrha, kjer je cilj. Zakaj je ravno ta tek tako poseben? Ker moram spraviti svoj telešček v gibanje, ker moram dihati zrak, ker se moram prepotiti in ker želim čutiti adrenalin na startu in blažen občutek zmage na cilju. Ne zmage med konkurenco, da ne bo pomote. Zmage nad seboj, nad svojo lenobo, nad pomladansko utrujenostjo. In zmagal bom, o tem ni dvoma. Je pa zanimivo, kako za nekatere lahek trening, za drugega pomeni resne priprave, treninge, odpovedovanje, pa še komaj dosežemo cilj. Hja, je že tako v teh letih. No pain, no gain, bi rekli američani. Ali pa Spartanci, če želite. Ker moje priprave bodo zahtevale spartansko voljo in organizacijo.
Dvainsedemdeset torej in odštevamo. Dnevi kar bežijo, kajne?

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !